Nieuw! Nu ook met didactische wandeling.

08-06-2023

  • Van sommige campagnes vraag je je af wat hun doel is 
  • Agressieve campagnes zetten immers zelden aan tot het gewenste gedrag 
  • In tegendeel...

17 communicatieverantwoordelijken van Vlaamse steden en gemeenten zullen dinsdag, 13 juni, naar Mechelen komen. Die dag geven we immers de opleiding '35 interventies die (niet) werken bij (gedrags)verandering'.Een opleiding waarin we interventies om tot ander gedrag te komen, van dichtbij bekijken.


Didactische wandeling '''NIEUW'''

De meeste van de ingeschreven communicatie-experts beginnen deze opleidingsdag met de 'didactische wandeling tussen het station van Mechelen en de Ijzerenleen'. Een wandeling die hen al volledig zal onderdompelen in het thema van de sessie. (Wie met de auto komt, wordt niet benadeeld. Voor hen is er een alternatief parcours voorzien.)

Tijdens deze leerrijke wandeling komen de deelnemers immers in aanraking met een campagne die de stad Mechelen opzette met als doel het aantal ongevallen met voetgangers, fietsers en stepgebruikers te laten dalen.


Maar zal deze aanpak dat doel bereiken?

Wel, dat gaan we na tijdens de sessie. Niet enkel deze van Mechelen ook andere interventies bestuderen we. Of zoals het op de website van Kortom staat:

Tijdens deze opleiding nemen we 35 (ja, 35!) acties onder de loep en bekijken we het effect van elke interventie. Om erna die mix samen te stellen waarvan de kans op gedragsverandering het grootst is.


Spoiler alert

Sorry, sorry, sorry. Op dezelfde pagina is echter ook het volgende te lezen.

Affiches* hebben niet de impact die we willen, incentives* ook niet. Ook het geven van feedback* op zich heeft amper zin, focussen op het ongewenst gedrag zorgt vaak voor meer ongewenst gedrag.


Tja. Da's pech''' Alle plaatsjes weg 😉

Ben je benieuwd geworden naar wat wel werkt? Da's pech. De sessie van vrijdag is immers volzet. In het najaar staan er twee extra opleidingsdagen in Mechelen op de planning. Hou de website van Kortom, de vereniging voor overheids- en socialprofitcommunicatie, in het oog.


Niet getreurd

Voor wie niet zolang kan wachten… de week erna, op 20 juni, kan je in Brussel al terecht voor de sessie

Alles wat je altijd al wilde weten over gedragsverandering maar nooit durfde te vragen.

Voor deze opleiding zijn nog enkele vrije plaatsen. Meer info op de website van Vonk, netwerk voor interne communicatie.

Ik ben alvast benieuwd wat stad Brussel voor ons in petto heeft…


*Op de manier waarop ze op dit moment vaak ingezet worden.